Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΓΕΡΑΚΑ στο Διαδίκτυο

Στόχος του πρώτου ΤΟ. ΣΥ. Νέων του τόπου μας είναι, η μεταφορά των προβληματισμών των νέων της περιοχής μας, είτε αυτοί είναι μαθητές, είτε έχουν την ιδιότητα του φοιτητή ή του εργαζομένου, με στόχο την επίλυση ορισμένων θεμάτων που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
Θέλουμε τους νέους συμμέτοχους στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Τους θέλουμε πρωταγωνιστές αφού αυτοί κυρίως θα υφίστανται τις επιπτώσεις που λαμβάνει η όποια ανάπτυξη που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον δήμο μας. Οι νέοι που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, που κατηγορούνται ως η ΄΄γενιά του φραπέ΄΄, δεν καθησυχάζονται και στηλιτεύουν καταστάσεις και ενέργειες που μας πάνε χρόνια πίσω.
Αυτούς τους 3.000-4.000 χιλιάδες νέους του Γέρακα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά στην πολιτική, ώστε να αντιληφθούν ότι η κριτική χωρίς ενεργή συμμετοχή, δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Οι νέοι του Γέρακα δήλωσαν συμμέτοχοι στις εξελίξεις αφού αυτό το υγιές κομμάτι της κοινωνίας που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, κριτικάρει την πολιτική και τους πολιτικούς και δεν εγκλωβίζεται σε κομματικές οργανώσεις και μηχανισμούς περασμένων εποχών.
Μία τέτοια προσπάθεια υλοποιείται από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του δήμου Γέρακα, όπου εκλέχθηκε με τον υψηλότερο αριθμό ψηφισάντων σε όλη την Ανατολική Αττική. Ο υψηλός αριθμός των ψηφοφόρων δείχνει ότι υπάρχει διάθεση από τους νέους για συμμετοχή στα κοινά, πέρα από κομματικές νεολαίες και τοπικές οργανώσεις, αφού οι τοπικές νεολαίες των δύο μεγάλων κομμάτων στην περιοχή έχουν υποδεκαπλάσιο αριθμό ψηφοφόρων όπου προσέρχονται για τις εκλογές της νεολαίας.
Ο άξονας στον οποίο θα κινηθεί το ΔΗ. ΣΥ. Νέων του δήμου Γέρακα αποτελείται από 3 Π.



Περιβάλλον, Παιδεία και Πολιτισμός, χωρίς βέβαια να μένει έξω η πολιτική που περικλείει όλα τα παραπάνω.
Τα ζητήματα περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητα για τον πληγωμένο περιβαλλοντικά Γέρακα, και εμείς ως νέοι ζητούμε και διεκδικούμε περισσότερο πράσινο για τον τόπο μας, με πρώτη προτεραιότητα την παραχώρηση του λόφου της Κεραίας, η παιδεία και η έλλειψη σχολικών μονάδων για τους μαθητές , ο πολιτισμός, το θέατρο, και οι νέες μορφές που λαμβάνει, θα αποτελέσουν θέματα πρώτης προτεραιότητας για όλους εμάς που επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας.
Οι νέοι δεν μένουν απλοί θεατές αλλά γίνονται πρωταγωνιστές.
Τα προβλήματα των νέων δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινα, ούτε κόκκινα. Είναι κοινά για όλους.
Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, και κυρίως των πτυχιούχων, της λεγόμενης ‘’γενιάς των 700 ευρώ’’, ο αθλητισμός και η κοινωνική συναναστροφή των νέων μέσω του διαδικτύου, θα απασχολήσουν το ΤΟ. ΣΥ. Νέων του Γέρακα.
Στόχος μας είναι η συνεργασία όλων των Τοπικών Συμβουλίων Νέων της Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να δημιουργήσουν ομάδες άσκησης πίεσης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που μας αφορούν. Αυτό που θέλουμε είναι να μας εμπιστευθείτε, παρά το νεαρό της ηλικίας μας, και να μας στηρίξετε στο έργο μας. Με όραμα, με πάθος και δουλειά πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας για έναν καλύτερο Γέρακα.

Εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Γέρακα,

Ο Πρόεδρος
Νεκτάριος Καλαντζής, Κοινωνιολόγος, ΜΒΑ

1 σχόλιο:

Al είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ...